home-icon
menu

Een nieuwe mooie samenwerking voor de werkplaats! Dit weekend is festival A Day at the Park in het Amsterdamse Bos waar we werken aan een sociale een duurzame festivalproductie. Gisteren en vandaag plaatsen we met hulp van de verkeersregelaars en werkbrigade van Boswerk de prikkabel waarmee een pad van 1500 meter naar het festivalterrein sfeervol wordt verlicht. De brigade is onderdeel van Amsterdam Werkt, een sociaal project van gemeente Amsterdam om mensen met een uitkering klaar te stomen voor een baan in de stad.

De ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken door een fossielvrij Into The Great Wide Open. Dat is de stip aan de horizon waar het festival samen met Lab Vlieland in stappen naartoe werkt. Maar niet alleen fossielevrij, ook onnodig afval, gebotteld water en wegwerpbekers pakken we aan. TV-programma Groen Licht maakte een reportage op Here Comes The Summer om te laten zien hoe we dat doen. Maandagavond te zien om 19.20u op NPO2!

Wanneer op Into The Great Wide Open een experiment slaagt dan schalen we dat meestal op naar een groter festival of exporteren we het naar de samenleving. Op Here Comes The Summer kunnen we juist downscalen naar die experimentele fase en gaan we nieuwe uitdagingen aan. Here Comes The Summer is met 2100 bezoekers het kleine broertje van Into The Great Wide Open en pleit eveneens voor een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk op het eiland. Mede dankzij de aanjagers Lab Vlieland en Innofest viel er weer genoeg te innoveren op en om het festivalterrein. Daarnaast werden de bewezen oplossingen wederom toegepast.

We hebben een nieuw adres! Vanaf heden heeft Lab Vlieland een nieuw postadres. Het postadres is verhuisd van postbus 73 3500 AB in Utrecht naar Buiksloterweg 5a in Amsterdam. Verder blijft ons kantoor ongewijzigd aan de Tolhuisweg in Amsterdam en is de stichting statutair gevestigd op Havenweg 66 Vlieland.

Energiezuinig kersteditie van de Rode Loper in Naarden Vesting.

De menukaart is een van onze allereerste projecten. Festivals en bedrijven kunnen hier hun (groene) producten en diensten aanleveren waar de evenementensector wat aan heeft. Naast producten van anderen verhuren we ook onze eigen producten. Waarmee we met onze prikkabel de Rode Loper Kersteditie in Naarden Vesting sponsorden. De Rode Loper is een initiatief van de Nierstichting en heeft het doel geld op te halen voor de draagbare kunstnier.

Verslag van de publieke avond; wat werd er besproken?

Op 1 maart, om half acht gingen de deuren van De Jutter open en stonden de kannen met koffie en thee klaar voor een Publieke Avond om het te hebben over Vlieland Duurzaam! Zoals de Vlielandse wethouder Henk Visser in zijn openingstoespraakje uitlegde hebben de gemeentebesturen van de Waddeneilanden in een in 2007 gepubliceerd manifest deze ambitie uitgesproken: in 2020 produceren de eilanden de energie die ze nodig hebben op een duurzame manier, op of vlak bij de eilanden.

Bron: Vlieland Duurzaam

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Lab Vlieland